конвейери

Зареждащо устройство
Устройството за зареждане (с дължина 3 м) позволява поставяне на стволове с общо тегло до 10 000 kg и тяхното безопасно, бързо и удобно подаване с помощта на вериги, отделно управлявани чрез мощни хидромотори. Накланящото се подаващо устройство, с помощта на което трупата се транспортира към хидравличния банциг CTR 1000 Hydraulic, освен функцията си за накланяне има също и движещи се вериги, управлявани чрез отделен хидродвигател. Това позволява трупата „нежно да се носи“ по леглото на машината, като с това увеличава живота на експлоатацията ѝ. Контейнера за трупи може да бъде снабден с 3 метрова удължителна секция с отделни хидромотори.

Дървесината, която не е предназначена за бъдеща обработка се избутва от масата с помощта на накланящи се летви. Дървесината, предназначена за последваща обработка (кантиране) се приплъзва към подавателния конвейер на триона XRD 400, когато ролковата маса е повдигната. Ролковата масе се управлява хидравлично.

Конвейери
Pilous предлага различни видове конвейери за удбство и оптимизация на дървообработването: ролкови, лентови, електрически задвижвани, специални.