Линии за рязане

Линия за рязане PROFI
Комбинация от избрани банцизи и циркуляри предоставят максимална производителност на крайни продукти в малка площ.

Технически данни

Мин/макс диаметър на трупата зависи от типа машина: 120 -1500 mm
Мин/макс дължина на трупата зависи от типа машина: 1 -16 m
Изсмукване на стърготини
Напречен циркуляр за рязане на дъски по дължина
Товарна рампа
Банциг
Изходни и напречни автоматични конвейери
Многодисков циркуляр за рязане на дъски

Линия за рязане Multi CUT
Комбинация от два различни типа банцизи, за оптимална ефективност с различни диаметри на трупите.

На отделни линии можа да бъдат рязани малки до големи диаметри и всяка линия е оптимизирана съгласно заданията.

Напречните и надлъчни циркуляри са компютърно управляеми за бърза настройка на различни размери. Автоматичните конвейери събират крайните продукти на сортировъчните и събиращи линии.

Линия за рязане CS с циркулярни дискове
Автоматичната линия за рязане с много дискове позволява висока продуктивност за рязане на газта. Тя може да бъде инсталирана като част от линия за рязане с банцизи или самостоятелно.

Линия за рязане WRC 1550 за големи трупи

Хоризонтални банцизи за рязане на твърдо екзотично дърво с голям диаметър, линии за рязане на големи трупи

Линия за рязане WRC 1550 е предназначена за рязане на трупи с диаметър до 1500 mm. Заради масивната и здрава конструкция е специално изработена за твърдо екзотично дърво.
Специалност на тези банцизи е здравата и широка конструкция с допълнителни подсилвания. Всички манипулиращи и управляващи елементи, включително електрониката, са адаптирани към сурови метеорологични условия. Също така е усъвършенствана формата за лесно транспортиране и инсталация.
Товарната рампа е изработена от масивни I300 профили с мощни електрически задвижвания с предавки, всяка товарна ръка е оборудвана с хидравличен цилиндър за повдигащ капацитет, който осигурява лесно и бързо товарене върху банцига. Оператора на банцига управлява заедно с него и товарната рампа и изходящия конвейер със сортиране на ляво/дясно. Командния панел може да бъде на триона, който осигурява по-добър изглед към трупите и управление на скоростта на рязане или може да бъде разделен с автоматичен цикъл на рязане. Широко острие, с автоматично опъване и хидравлично-линейно налягане на водача, гарантира бърз и прецизен срез.

Оборудването на релсите е адаптирано за бързо манипулиране с трупи с голям диаметър. Линията е свързана като цяло с автоматични напречни конвейери и автоматичен подаващ конвейер с центратори и автоматичен изходящ конвейер със сортиране. Професионалното оборудване на тези линии осигурява високо ниво на автоматизация и минимален ръчен труд.

Линия за рязане WMH
Линиите за рязане са конструирани за дъскорезници, които режат главно трупи с малък диаметър и се нуждаят от автоматично манипулиране и работа.